Terug naar alle blogs

Gestolen wachtwoorden? Check hier!

Wachtwoord gehackt en openbaar? Check!

Gestolen wachtwoorden? Check hier!

Ook zo benieuwd of je emailwachtwoord of andere persoonlijke gegevens bekend zijn bij kwaadwillenden? Dan kun je op deze website checken of je wachtwoord is gehackt aan de hand van je emailadres. Als je naar beneden scrollt krijg je een overzicht van alle websites waarbij in het verleden de accountgegevens gehackt zijn en die op straat zijn komen te liggen of in handen zijn gevallen van beroepshackers.

Check hier je emailadres: https://haveibeenpwned.com/

Het grote gevaar van een gehackt emailadres is dat gevoelige informatie bij internetcriminelen in handen valt, bijvoorbeeld je online betaalaccounts. Zo kunnen ze op jouw naam aankopen doen. Ze kunnen ook op internet jouw identiteit overnemen. Ook kan het zijn dat ze jouw emailadres gebruiken om uit jouw naam spam versturen naar duizenden emailadressen waar mensen gevraagd worden om gegevens in te voeren die opnieuw gebruikt kunnen worden door de internetcriminelen. Heel vervelend allemaal en soms met grote financiele gevolgen.

Hier zijn een aantal dingen tegen te doen, het meest effectieve is je wachtwoord regelmatig te veranderen. Verander vooral ook het wachtwoord van je login van de verschillende gehackte websites die vermeld worden op deze website. Meer informatie nodig, neem vrijblijvend contact op met Webdesign@Meer..